Beroepsvereniging van perfectionismecoaches

Word Perfectionismecoach

Als je perfectionismecoach wil worden, dien je de opleiding hiervoor te volgen bij Het Ontwikkelingsinstituut.

Je hebt de keuze uit twee opties:

  1. de opleiding tot OCP-coach
  2. de opleiding tot kinder- en jongerencoach met de OCP-methodiek

 

Beroepsvereniging van perfectionismecoaches

Perfectionismecoaching met de OCP-methodiek

Deze opleiding is specifiek gericht op mensen die professioneel – als coach, hulpverlener, leidinggevende, … – aan het werk willen met perfectionisme. Daarbij zoeken we het evenwicht tussen een inhoudelijke bespreking van het patroon, de symptomen en de effecten ervan, en de manieren om ermee om te gaan op het niveau van het bewustzijn en het onderbewustzijn. Behalve theorie en oefeningen maakt ook intervisie deel uit van dit traject.

Je wordt ook uitgenodigd om zelf een traject van perfectionismecoaching aan te gaan. Dat is enerzijds nuttig om zelf te ervaren hoe de OCP-methodiek werkt, maar ook om je eigen patronen te herkennen en je ervan te bevrijden.

Meer info en mogelijkheid tot inschrijven op de site van het Ontwikkelingsinstituut.

Kinder- en jongerencoach met de OCP-methodiek

Deze opleiding, het Ontwikkelingsgericht Coachen van Perfectionisme en faalangst (OCP) bij kinderen en jongeren, geeft je alle tools om op een professionele manier met kinderen, jongeren en hun ouders aan de slag te gaan.

Er is aandacht voor de rol en de benadering van de ouders. We kijken vanuit verschillende pedagogische visies naar de ontwikkeling van kinderen. We leren hoe we kinderen helpen hun eigenheid en zelfwaarde te ontdekken via de methodiek van de schatkist, en hoe ze over gevoelens en behoeftes kunnen communiceren.

Via de magische cirkel en de OCP-methodiek - Ontwikkelingsgericht coachen van mensen met perfectionisme - krijgen we toegang tot het onderbewuste. Zo leren kinderen en jongeren zichzelf helemaal oké te vinden zoals ze zijn. Zo groeit basisinzicht in het belang en de werking van systemen.

Meer info en mogelijkheid tot inschrijven op de site van het Ontwikkelingsinstituut.

Meer weten ?

Schrijf je in voor een infomoment.  Je krijgt meer details over wat je van de opleidingen mag verwachten en je krijgt antwoord op je vragen.

Inschrijven kan via deze link