Beroepsvereniging van perfectionismecoaches
Contacteer Kim
gewoonkim [at] telenet.be
www.gewoonkim.be
Tel. 0475/79.74.30
Koning Albertlei 9, 2650 Edegem

Kim
Trinh

Perfectionismecoach

'Noem me maar gewoon Kim', dat is hetgeen ik altijd antwoord als anderen vragen hoe ze mijn naam (Xuan Kim Trinh) juist uitspreken. Ik ben 39 jaar en samen met mijn echtgenoot hebben wij drie schatten van kindjes. Zo'n 15 jaar geleden ben ik afgestudeerd als Handelsingenieur, een diploma met werkzekerheid en dat deuren opende. Iets wat mijn ouders enorm belangrijk vonden en waar ze trots op waren. En als vanzelfsprekend rolde ik in het bedrijfsleven: als stafmedewerker en consultant in de financiële sector, en later als freelancer om KMO's te ondersteunen in hun dagelijkse business.

Enkele jaren geleden besloot ik om het roer om te gooien en mij te gaan verdiepen in een heel ander domein. Deed ik mijn job dan helemaal niet graag? Jawel, maar ik leerde gaandeweg dat hetgeen ik voornamelijk écht boeiend vond, de mensen waren die op mijn pad kwamen, met hun persoonlijke verhalen, hun drijfveren, hun gedragingen, hun moeilijkheden, ...Anderen begrijpen, vooruit helpen, motiveren, ondersteunen waar nodig, ... dat is waar ik voornamelijk voldoening uit haal.

Ging dit besluit dan vanzelf? Zeker niet, ik gaf een zekere en comfortabele positie op en ruilde het in voor iets onbekend, spannend, onzeker, ... maar wel gekozen vanuit mijn hart.

Wat ik vanuit buikgevoel deed, ben ik gaan professionaliseren met de volgende jaaropleidingen aan het Ontwikkelingsinstituut:

  • Ontwikkelingsgericht coachen met het Vorkmodel van Dr. Rudy van Damme (Sociale Psychologie)
  • Ontwikkelingsgericht coachen in Perfectionisme (OCP) onder leiding van Marcel Hendrickx

Daarnaast blijf ik me continue bijscholen via frequente intervisies, kortlopende opleidingen, lezingen, boeken, ...

Op deze manier wil ik (innerlijke) rust creëren in deze hectische maatschappij en anderen versterken in hun eigen kracht en zelfregie, rekening houdend met hun authenticiteit...

....zodat jijgewoon jezelfkan zijn,

engewoon okékan voelen met je eigenimperfecties

en de imperfecties die bij het leven horen,

zodat jijgewoon rustin je hoofd krijgt.

www.gewoonkim.be

En jawel, ook ik had last van het hardnekkig patroon van perfectionisme en heb daarom het ©OCP traject zelf doorlopen. Opkorte tijd maakten de dingen, die vroeger frustrerend waren en het leven bemoeilijkten, plaats voor zelfzekerheid, veerkracht en rust in mijn hoofd. En wat de methodiek zo krachtig maakt, is dat ik er niet bij hoef na te denken of moeite voor hoef te doen. Ze worden een vanzelfsprekendheid. Het leven voelt zoveel lichter aan: ik stel mezelf niet meer in vraag en geniet van de momenten met mijn gezin, familie en vrienden en kan de dingen loslaten die onbelangrijk zijn. Ik kan me focussen op de dingen die er écht toe doen en kan daardoor efficiënter en effectiever te werk gaan.