Beroepsvereniging van perfectionismecoaches
Contacteer Carol
carol.bailleul [at] sharwa.be
Tel. 0474/77.63.69
Draversstraat 20, 8450 Bredene

Carol
Bailleul

Perfectionismecoach

Carol werd geboren in 1968 in de stad Ieper, wereldberoemd om zijn veldslagen ‘in Flanders Fields’ tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Ze studeerde Germaanse filologie in Leuven. Talen waren van kindsaf aan haar grote passie. Carol spreekt vlot Nederlands, Frans, Engels, Duits en is ook bekend met het Zweeds, Spaans en Italiaans. In haar boekenkast ligt een cursus Japans klaar als volgende project.

Carol is gehuwd met Diederik en heeft twee kinderen: Robbe (†) en Ellen.

Tijdens haar universitaire studies kreeg Carol haar eerste burn-out als gevolg van haar perfectionisme. Meer dan twintig jaar later kreeg ze haar tweede burn-out.Na jaren te hebben geprobeerd om de perfecte werknemer en manager te zijn, maar daarnaast ook de perfecte echtgenote, de perfecte mama, de perfecte dochter, enz. raakte ze volledig opgebrand. Zoiets mocht haar geen derde keer overkomen!

Dus besliste ze om haar leven anders aan te pakken. Na een lange carrière in internationale bedrijven, onder andere in leidinggevende functies, maakte Carol een belangrijke verschuiving in haar leven. Ze werd transformationeel coach en trainer.

Samen met haar man Diederik stichtte ze in 2013 een eigen bedrijf, genaamd ‘Sharwa’.Sharwa betekent ‘sherpa’ in de Sherpa-taal. In navolging van het voorbeeld van de sherpa in het Himalayagebergte begeleidt Carol jou op jouw persoonlijke reis naar de top van de berg.

Carol is naast coach en trainer ook gecertificeerd theesommelier. Vanuit haar passie voor thee organiseert ze theeproeverijen en theeworkshops. Als theesommelier verdiepte ze zich in de Britse afternoontea. Zo publiceerde ze in de lente van 2019 haar eerste boek ‘Afternoontea of high tea?’, een uitgave van Houtekiet. Dit najaar schreef ze een persoonlijk verhaal als bijdrage bij de tweeLife Shift Storiesvan Ofkje Teekens en Kees Paling.

Carol is een zelfverzekerde onderneemster. Ze werkt keihard om haar doelen te halen. Stilzitten en niets doen komen zelden voor. Ze zet ideeën snel om in acties en is meestal met meerdere dingen tegelijk bezig.

Te midden van haar vele professionele activiteiten besteedt Carol voldoende tijd aan zelfzorg. Zo maakt ze met plezier tijd voor een wandeling met de twee honden, Oika en Eiji, ze leest heel graag en ze kan met volle teugen genieten van een gezellig etentje of terrasje met haar gezin of vriendinnen.

Eind 2020 is ze haar nieuwste project gestart: het uitbaten van een retreat house ‘Guest House Wabi Sabi’. De naam verwijst naar de Japanse levenswijze ‘wabi sabi’ die focust op authenticiteit, een natuurlijke levenswijze, schoonheid en herbronning. Die waarden staan dan ook centraal in haar nieuwste project en in haar boek dat begin 2021 verschijnt: “In 10 stappen je perfectionisme omarmen”.